Marjolein Torenbeek

Sportpsycholoog

Coaches

Sportpsychologie utrecht bunnik zeist

Als trainer / coach houd jij je bezig met het ontwikkelen van jouw sporters. Maar zelf ben je ook volop in ontwikkeling. Je wilt bijvoorbeeld leren hoe je nog effectiever feedback kunt geven, hoe je jouw sporters kunt leren presteren onder druk, of je wilt hun motivatie beïnvloeden. Misschien je wilt een écht team van jouw spelersgroep maken of zelf optimaler leren presteren wanneer het spannend wordt.

Jouw startsituatie, in combinatie met jouw wensen en ambities, bepaalt hoe het coach-de-coach-traject er uit gaat zien. Dit bekijken we samen in een intakegesprek. Voor optimale effectiviteit vindt de coaching vervolgens zo veel mogelijk ‘on the job’ plaats.

Sporters

Je besteedt veel tijd en energie aan je sport. Je weet van jezelf welke prestaties je kunt leveren. Maar op de momenten dat je het graag zou willen, komen die prestaties er niet uit.

In mentale trainingen leer je vaardigheden die je helpen om te gaan met (wedstrijd)spanning en zelf grip te krijgen op zelfvertrouwen, concentratie en motivatie. Kortom, mentale training helpt je beter in je vel te komen en beter te presteren op belangrijke momenten.

In een intakegesprek bekijken we samen waar jij precies behoefte aan hebt. Vervolgens bepalen we hoe het mentale trainingstraject er uit gaat zien. Van jou wordt verwacht dat je de mentale vaardigheden die je leert, oefent in trainingen en wedstrijden. Een gemiddeld mentale trainingstraject bestaat uit 7 à 8 trainingen.

Sportpsychologie utrecht bunnik zeist

Teams

Sportpsychologie utrecht bunnik zeist

Jouw team presteert niet zoals je verwacht op basis van individuele kwaliteiten. Op het veld (water/baan/boot) komt het er niet uit: er wordt te weinig of verkeerd gecommuniceerd, spelers accepteren of begrijpen elkaar niet of trekken hun eigen plan.

Vooraf bekijken we gezamenlijk op welke wijze je team samenwerkt en wat er precies beter kan. Vervolgens werken we in één of meerdere teamtrainingen aan de vaardigheden van de spelers die de onderlinge communicatie en samenwerking verbeteren.

Waar mogelijk vinden deze teamtrainingen plaats daar waar de spelers moeten samenwerken: op het veld (water/baan/boot).

copyright Marjolein Torenbeek Sportpsychologie - privacyverklaring

Sportpsychologie

Sportpsycholoog